Vene riigiduuma kiitis perepeksu karistusi leevendava eelnõu heaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene riididuuma eelnõud arutamas.
Vene riididuuma eelnõud arutamas. Foto: Anton Novoderezhkin/TASS/Scanpix

Venemaa riigiduuma kiitis täna heaks vastuolulise eelnõu, millega kergendatakse karistusi koduvägivalla eest, vahendab AFP.

Otsus vallandas aktivistide seas ägeda pahameelelaine, sest nende arvates vähendab see veelgi juba niigi piiratud meetmeid, millega ohvrid ennast kaitsta saava. Parlamendi sõnul pole riigil kodanike pereelusse asja.

Eelnõu kiitis heaks 380 parlamendiliiget 450st, vastuhääletajaid oli vaid kolm. Eelnõu peab veel heakskiidu saama Venemaa ülemkojalt ja president Vladimir Putinilt.

«Tahame näidata, et Venemaa ei salli Lääne-Euroopale sarnaseid ülemäärasusi,» teatas parlamendiliige Andrei Isajev. Ta väitis, et Euroopa lapsed astuvad vanematele vastu, et oma tahtmist saada ja seetõttu kaotavad nad tihti laste hooldusõiguse.

Seadusmuudatusega väheneb karistus esmase perevägivalla eest, mis ei põhjusta tõsiseid vigastusi 30 000 rublase trahvini (470 eurot).

Hetkel on karistus sama rikkumise eest kuni kaheaastane vangistus.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles