Trumpi hinnangul on Brexit Suurbritannia jaoks suurepärane

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump ja Briti peaminister Theresa May
USA president Donald Trump ja Briti peaminister Theresa May Foto: EPA

Euroopa Liidust lahkumine ehk Brexit on Suurbritannia jaoks suurepärane, ütles USA president Donald Trump reedel Valges Majas ühisel pressikonverentsil Briti peaministri Theresa Mayga.

"Suurbritannia võib sõlmida iseseisvaid kaubandusleppeid ilma teiste sekkumiseta ja ilma selleta, et keegi teie tegevust pidevalt jälgiks ja arvustaks," sõnas Trump.

"Ma arvan, et kui asi lõpuks rahuneb, siis on teil alles teie identiteet ja teie riigis on need inimesed, keda te sinna tahate," ütles Trump.

USA president kiitis korduvalt ka "Ühendriikide ja Suurbritannia väga erilist suhet ja tihedaid sidemeid".

Briti valitsus avaldas neljapäeval seaduseelnõu, mis annab peaminister Theresa Mayle voli käivitada Euroopa Liidust lahkumise protseduur.

"Briti rahvas on otsustanud EL-ist lahkuda, nii et täna esitame me parlamendile eelnõu, mis lubab meil artikkel 50 märtsi lõpuks ametlikult käivitada," ütles Brexiti-minister David Davis.

Valitsus teatas, et parlamendisaadikutel avaneb esimene võimalus seaduseelnõu üle diskuteerida järgmisel teisipäeval ja kolmapäeval.

Davis avaldas lootust, et parlament võtab seaduse kiiresti vastu.

Alamkoja spiiker David Lidington ütles, et seaduseelnõu kolmas ja viimane lugemine, millele järgneb lõplik hääletus, korraldatakse 8. veebruaril.

Seejärel saadetakse seadus edasi ülemkotta, kus vastuvõtmine on vähem kindel, kuna valitsusel pole seal enamust ega ka ajalist kontrolli.

Kui ka lordidekoda seaduse heaks kiidab, saadetakse see allkirjastamiseks kuningannale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles