Hispaania annab Colombiale välja sundabortide tegemises kahtlustatava mehe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasaksissid ootavad laagrites desarmeerimist.
Vasaksissid ootavad laagrites desarmeerimist. Foto: LUIS ROBAYO/AFP

Hispaania on soostunud Colombiale välja andma endise mässulise, keda süüdistatakse umbes 300 sunniviisilise abordi tegemises, teatas reedel brittide rahvusringhääling BBC.

Rühmitusse Colombia Revolutsioonilised Relvajõud (FARC) kuulunud mees tegi nõusolekuta aborte võitlejatele, kellest osa olid alaealised.

Kahlusalune vahistati Madridis 2015. aasta lõpukuudel. Mehel on Hispaania kodakondsus.

Colombias astub mees kohtu ette süüdistatuna muu hulgas mõrvades, mõrvkatsetes ja nõusolekuta abortide tegemises. Colombia prokuratuuri informatsiooni kohaselt puudus mehel igasugune meditsiiniline koolitus.

Kahtlusalune vahistatu osana uurimisest, mis puudutab 150 juhtumit, kus sissrühmituse endised võitlejad on kaevanud, et neid sunniti aborti tegema.

Abordid tehti prokuratuuri andmetel algelistes ja räpastes tingimustes ning ilma igasuguste ravimiteta. Paljud abordiks sunnitud naised olid rasedad juba viimaseid kuid.

Colombia valitsus ja FARC sõlmisid suvel ajaloolise rahuleppe, mille rahvas 2. oktoobri referendumil tagasi lükkas. Seejärel õnnestus Bogotál ja sissirühmitusel jõuda 24. novembril kokkuleppele rahuleppe uues versioonis, mille Colombia kongress 30. novembril ratifitseeris.

Kokkuleppest lähtuvalt tuleb FARC-il hakata 53 aastat kestnud võitluse järel lähinädalatel ÜRO järelevalve all relvi loovutama, et muutuda parteiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles