Leke: vabariiklased tunnevad muret Obamacare`i peatamise üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: JEFF KOWALSKY/AFP/SCANPIX

Vabariiklastest seadusandjad väljendasid neljapäevasel erasessioonil tõsist muret otsuse üle Ühendriikide tasuta tervishoiusüsteem peatada, vahendab The Washington Post.

Ajalehe The Washington Post kätte sattunud helisalvestiselt selgub, et Vabariiklik Partei paistab olevat täis tõsiseid kahtlusi Obamacare`i liiga kiire kaotamise osas.

Salvestiselt kuuldub, et seadusandjad kardavad, et süsteemi tühistamisel ei suudaks nad piisavalt kiiresti asendust leida või läheks need liialt kalliks maksma. Lisaks võib tervishoiusüsteemi muutmine kahjustada tervisekindlustuse turgu.

Keeruliseks võivad osutuda ka naiste tervishoiuorganisatsiooni Planned Parenthood kaotamisega seonduvad poliitilised tagajärjed.

«Me peame oleme kindlad, et oleme valmis tegutsema sellisel turul, mille oleme loonud. Selle asja nimeks saab Trumpcare ja vabariiklasi hakatakse selle põhjal kahe aasta pärast valimistel hindama,» sõnas vabariiklane Tom McClintock.

Suletud uste taga vabariiklaste kogunemisel Philadelphias lindistatud materjalid saadeti ajalehele anaonüümselt e-maili aadressilt. Kõiki lindistusel kuuldavaid märkusi on seadusandjate esindajad või poliitikud ise kinnitanud.

«Minu arvates ei peaks meie eesmärk olema kiire tegutsemine. Me soovime pikaajalist lahendust, mis langetaks tervishoiu maksumust,» ütles senaator Lamar Alexander.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles