Rouhani Trumpile: praegu ei ole aeg müüre ehitada (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani president Hassan Rouhani.
Iraani president Hassan Rouhani. Foto: HO/AFP/Scanpix

Iraani president Hassan Rouhani kritiseeris täna USA uue riigipea Donald Trumpi plaane ja ütles, et praegu ei ole õige aeg riikide vahele müüre ehitada.

«Nad on unustanud, et Berliini müür varises juba aastate eest kokku. Kui riikide vahel ongi müürid, tuleb need kõrvaldada,» ütles Rouhani Teheranis turismikonverentsil.

Trump allkirjastas kolmapäeval käsu alustada USA-Mehhiko piirile müüri ehitamist ja kehtestas viisakeelu seitsmest moslemiriigist, seal hulgas Iraanist saabujatele.

USA president kavatseb peatada viisade väljastamise Iraanist, Iraagist, Liibüast, Somaaliast, Sudaanist, Süüriast ja Jeemenist pärit isikutele vähemalt 90 päevaks, keeldu on võimalik pikendada, kui need riigid ei anna piisavat infot Ühendriikidesse siseneda soovivate isikute kohta.

Rouhani ei kommenteerinud otseselt viisakeeldu, kuid ütles, et Iraan on pärast 2015. aasta tuumalepet suurriikidega avanud uksed välisturistidele.

Kuna Ühendriikides elab üle miljoni iraanlase, kardavad paljud perekonnad Trumpi viisakeelu mõju.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles