Tšehhi president toetab Trumpi immigratsioonivastaseid samme (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšehhi president Miloš Zeman.
Tšehhi president Miloš Zeman. Foto: MICHAL CIZEK/AFP/SCANPIX

Tšehhi presidendi Miloš Zemani pressiesindaja kiitis täna USA uue riigipea Donald Trumpi immigratsioonivastaseid samme, öeldes, et president lihtsalt hoolitseb ameeriklaste turvalisuse eest.

«USA president Trump kaitseb oma riiki, talle teeb muret kodanike turvalisus. Ta teeb täpselt seda, mida EL-i eliit ei tee,» ütles Zemani pressiesindaja Jiří Ovčáček Twitteris.

Trump allkirjastas eile korralduse tõhustada immigrantide ja põgenike kontrolli, et radikaalsed islamiterroristid Ameerika Ühendriikidest eemal hoida.

Sammu on kritiseerinud inimõiguslased ja ÜRO põgenikeagentuurid, kes panevad USA-le südamele jätkata pikaajalist põgenike vastuvõtmise traditsiooni.

Trumpile juba enne valimisi toetust avaldanud Tšehhi president on kritiseerinud korduvalt immigratsiooni moslemiriikidest, öeldes, et neid on võimatu integreerida.

«Tšehhi kodanike turvalisus on kõige tähtsam. Nüüd meil on USA-s liitlased,» säutsus täna Ovčáček.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles