Iraan vastab Trumpile sisenemiskeeluga USA kodanikele (9)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraani president Hassan Rouhani.
Iraani president Hassan Rouhani. Foto: HO/AFP/Scanpix

Iraan keelab ameeriklastel riiki sisenemise vastuseks USA presidendi Donald Trumpi «solvavale» korraldusele piirata Iraani ja veel kuue moslemiriigi elanike reisimist Ühendriikidesse, teatas välisministeerium laupäeval.

«Iraani islamivabariik ... on otsustanud vastata samaga pärast Ühendriikide solvavat otsust Iraani kodanike kohta,» teatas Iraani välisministeerium riigitelevisioonis edastatud avalduses.

Trump allkirjastas reedel määruse peatada põgenike vastuvõtmine 120 päevaks ja kehtestada seitsme moslemiriigi elanikele ajutine reisikeeld Ühendriikidesse

Iraani välisametkonna sõnul on otsus «ebaseaduslik, ebaloogiline ja vastuolus rahvusvaheliste reeglitega».

Ameeriklastele kehtestatav keeld Iraani siseneda jääb jõusse USA piirangu tühistamiseni, lisas ametkond.

Välisministeerium teatas ka, et andis Iraani diplomaatilistele esindustele käsu aidata iraanlasi, «kel ei ole lubatud naasta koju ja töö- ja õppekohtadele» Ühendriikides.

Reisifirmade teatel on rahvusvahelised lennufirmad alustanud Trumpi määruse jõustamist, hoidudes Iraani kodanike USA-sse suunduvatele lendudele lubamast.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles