Trump rääkis telefonitsi Putiniga (14)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump räägib telefonis Vladimir Putiniga
USA president Donald Trump räägib telefonis Vladimir Putiniga Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix

USA president Donald Trump rääkis laupäeval telefonitsi Venemaa presidendi Vladimir Putiniga, paljude Vene ja välisriikide meediakanalite andmeil kestis vestlus umbes 45 minutit.

Valge Maja pressiesindaja Sean Spicer avaldas Twitteris pildi Trumpist telefonitsi kõnelemas. Spiceri sõnul rääkis Trump varem Saksa liidukantsleri Angela Merkeliga kolmveerand tundi. USA president vestles ka Jaapani peaministri Shinzo Abega.

Valge Maja ei ole kõne sisu kommenteerinud.

Reutersi teatel, viitega Vene agentuuridele, rääkisid Trump ja Putin Süüriast, Ukrainast, Iraani tuumaprogrammist ja Korea poolsaarel toimuvast. Vene agentuurid ei ole maininud, kas presidendid rääkisid ka Vene sanktsioonide kergendamisest. Küll aga märgiti, et presidendid leppisid kokku, et ühine prioriteet on jõudude ühendamine rahvusvahelise terrorismiga võitlusel - presidendid lubasid Kremli teatel ühendada jõud Süürias võitluses ISISega.

Kõne eesmärk oli Vene agentuuride teatel kahe riigi suhete taastamine ja parandamine. Kremli teatel rõhutasid presidendid ka Vene-USA majanduskoostöö parandamise vajadust.

AP teatel, taas viitega Vene agentuuridele, leppisid Putin ja Trump kokku, et peavad edaspidi regulaarselt telefonikõnesid ja valmistuvad ka näost-näkku kokkusaamiseks.

Interfaxi teatel otsustasid presidendid tegutseda koos «kui võrdsed» ja «vastastikuse kasu eesmärgil».

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles