Trump ja Merkel on ühel meelel NATO «fundamentaalses tähtsuses» (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Angela Merkel
Donald Trump ja Angela Merkel Foto: Odd Andersen/AFP/Scanpix

USA president Donald Trump ja Saksa kantsler Angela Merkel olid laupäeval peetud telefonikõnes ühel meelel, et NATO on «fundamentaalse tähtsusega», teatas Valge Maja.

Liidrid arutasid telefonikõnes lisaks NATO-le ka olukorda Põhja-Aafrikas ja Lähis-Idas, suhteid Venemaaga ja Ukraina kriisi. Teates lisati, et Trump võttis vastu Merkeli kutse osaleda juulis Saksamaal Hamburgis toimuval G20 riikide tippkohtumisel ning ootab pikisilmi Merkeli «varsti» toimuvat visiiti Washingtoni.

«President ja kantsler olid samuti ühel meelel, et NATO kui allianss on fundamentaalse tähtsusega Atlandi-ülesele suhtele laiemalt ning rahu ja stabiilsuse tagamisele Põhja-Atlandi kogukonnas,» öeldi avalduses.

Trump on varasemalt nimetanud NATO-t iganenuks.

«Selles soones jätkates tunnistasid liidrid, et NATO peab suutma seista vastu 21. sajandi ohtudele ning meie ühiskaitse nõuab vastavaid investeeringuid sõjalistesse võimekustesse tagamaks, et kõik liitlased annavad õiglase panuse meie kollektiivjulgeolekusse.»

Merkel ja Trump leppisid kokku koostöö tihendamises terrorismi- ja äärmusluse vastases võitluses ning Põhja-Aafrika ja Lähis-Ida konfliktide stabiliseerimises, lisas Valge Maja.

«Mõlemad liidrid kinnitasid lähedase Saksa-Ameerika koostöö tähtsust meie riikide julgeolekule ja õitsengule ning väljendasid soovi lähiaastatel süvendada juba lähedast Saksa-Ameerika suhet,» öeldi avalduses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles