Hiinas levivad kulutulena Donald Trumpi võltssõnumid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trumpi hiinakeelne libasõnum.
Donald Trumpi hiinakeelne libasõnum. Foto: Kuvatõmmis

Hiina sotsiaalmeedias koguvad menu sõnumid, mille autor väidab end olevat Ameerika Ühendriikide president Donald Trump – ehkki tegelikult on tegemist võltsingutega.

Kuigi sotsiaalkeskkond Twitter on riigis keelatud, kasutavad hiinlased Al-Jazeera andmeil spetsiaalset rakendust, millega portaali sisu näha ja levitada.

Mõni Trumpile omistatud tsitaat on pigem humoorikas. «Soovin kõigile head hiina uut aastat! Ma armastan Hiinat. Armastan Hiinat niisamuti, nagu armastan Melaniat või Ivankat,» kuulutab üks libasõnum – vihjega Trumpi naisele ja tütrele.

Teine sõnum kuulutab: tehke oma kanad jälle vägevaks! («Make your chicken great again!»). Nimelt algas hiina astroloogia järgi äsja kukeaasta.

Tegelikkuses on Trump süüdistanud Hiinat korduvalt selles, et riik manipuleerib valuutaga ja varastab Ameerika töökohti. Ühtlasi on ta lubanud, et võtab Pekingi suhtes karmi hoiaku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles