Senati enamuse juht kutsus Trumpi ettevaatusele reisipiirangute osas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senati enamuse liider Mitch McConnell
Senati enamuse liider Mitch McConnell Foto: AP / Scanpix

USA senati vabariiklastest enamuse juht Mitch McConnell kutsus pühapäeval president Donald Trumpi ettevaatusele reisipiirangute kehtestamisel moslemiriikidele.

McConnell ütles telekanali ABC News intervjuus, et ei soovi kritiseerida migratsiooniprotsesside karmistamist, kuid tuleb olla ettevaatlik, et USA-sse püüdlevaid inimesi ei hakataks sõeluma religiooni põhjal.

McConnell rõhutas, et osa USA parimatest liitlastest terrorismivastases sõjas on moslemiriigid ning moslemite suhtes rakendatav reisikeeld võib teha rohkem halba kui head. Nii võib juhtuda eelkõige siis, kui reisikeeld tabab inimesi, kes on aidanud USA-d just terrorismivastastes operatsioonides.

Vähemalt üks USA armee heaks tõlgina töötanud iraaklane võeti pärast reisipiirangute kehtestamist kinni New Yorgi lennujaamas. Ta vabastati laupäeval inimõigusadvokaatide sekkumise järel.

"Loodetavasti kohtutes otsustatakse, kas sellega on mindud liiga kaugele," sõnas McConnell intervjuus.

President Donald Trump keelas reedel vähemalt 120 päevaks põgenike vastuvõtmise USA-sse ning vähemalt 90 päevaks seitsme moslemiriigi kodanikele Ühendriikidesse sisenemise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles