Starbucks palkab Trumpi trotsides tuhandeid põgenikke (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Richard DrewAP/Scanpix

Ameerika Ühendriikide kohvikukett Starbucks kavatseb vastuseks president Donald Trumpi karmile migratsioonipoliitikale palgata üle maailma 10 000 põgenikku, teatas firma juht eile.

«Kirjutan teile täna sügava mure ja kindla lubadusega. Elame enneolematul ajal, kus näeme, kuidas meie riigi südametunnistus ja Ameerika unistuse lubadus seatakse kahtluse alla,» kirjutas Starbucksi juht Howard Schultz pöördumises töötajatele.

Demokraatide poolehoidja Schultz lisas, et Starbucks on võtnud ühendust töötajatega, keda vabariiklasest presidendi otsus puudutab.

Trumpi korraldusega peatatakse kõigi põgenike Ühendriikidesse saabumine vähemalt 120 päevaks, Süüria põgenike saabumine määramata ajaks ning Iraani, Iraagi, Liibüa, Somaalia, Sudaani, Süüria ja Jeemeni kodanike saabumine 90 päevaks.

«Alustame kampaaniat Ühendriikides, keskendudes esialgu nende isikute palkamisele, kes on töötanud meie vägede juures tõlkidena ja tugiisikutena,» ütles Schulz.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles