Prantsuse politsei leidis kanalisatsioonist teemantehteid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harry Winstoni juveeliäri, mida rööviti 5.detsembril 2008. aastal
Harry Winstoni juveeliäri, mida rööviti 5.detsembril 2008. aastal Foto: SCANPIX

Prantsuse politsei avastas Pariisi eeslinnas Seine-Saint-Denis asuva maja kanalisatsioonist varastatud teemantehted, mille väärtus on 18 miljonit eurot.

Politsei sõnul pärinevad need ehted juveelifirma Harry Winston Pariisi juveeliärist, mida rööviti 2008. aastal, kirjutab The Telegraph.

Leitud ehete seas on 19 sõrmust ja kolm paari kõrvarõngaid. Ühe kõrvarõngapaari väärtus on 14 miljonit eurot.

Ehteid olid plastmasskarbis, mis oli pandaud kanalisatsioonikaevu tsemendiavasse. Politsei sõnul leiti väärisasjad majast, mis kuulub juveelivarguses kohtu alla antud üheksast isikust ühele.

5. detsembril 2008. aastal viisid vargad Harry Winstoni juveeliärist kaasa ehteid ja väärisasju 85 miljoni euro väärtuses. Politsei sõnul on pool saagist nüüdseks leitud.

Prantsuse politsei kuulas juveelirööviga seoses kahtlusalustena üle umbes 25 inimest. Üheksale neist esitati süüdistus. Kohtu alla anti ka juveeliröövi ninamees, kes saadeti 15 aastaks trellide taha, kuid seda eelkõige narkokaubanduse eest. Ta maja läbiotsimisel avastati juveele 760 000 euro eest.

Harry Winstoni juveeliäri asub Pariisis Champs-Elyseel Avenue Montaigne`il kuulsate moemajade ja söögikohtade lähedal. Seda juveeliäri rööviti otse jõulusisseoste teinud inimeste silme all. Prantslaste arvates ei ole lähiajaloost teada ühtegi nii jultunud juveelivargust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles