Türgi sotsiaalmeedias lööb laineid ananassi jalutav naine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kääbusananass.
Kääbusananass. Foto: JAANUS LENSMENT / Scanpix

Värskeim sensatsioon türgi sotsiaalmeedias on ananassiga Ankara metroosse jalutama läinud naine.

Kui pildid ja video koerarihma otsas ananassi jalutavast naisest laiemalt levima hakkasid, tegi avalduse ka fotodel ja klippidel olev naine – Elif Usta – ise. Tema sõnul on tegu performance’iga.

«Me saime mõningaid väga huvitavaid reaktsioone. Kõige raskem oli tõsine olla. Me täname kõiki reisijaid nende panuste eest, isegi kui nad neist teadlikud polnud,» kirjutas Usta Instagrami. «Nemad tegid selle eriliseks. Kuid selle lõplikku vormi panemine võtab aega. Muide, ananassi lõpp oli väga halb.»

See etteaste meenutas pisut Hiina kapsajalutamisi. Nimelt on Hiinas mõned end üksildasena tundvad teismelised otsustanud, et parim viis masenduse ja üksilduse peletamiseks on viia jalutama kapsas. Nii saavad nad ka kohtuda teiste toitu jalutavate noortega.

«Idee on lihtne – sa tunned end üksildase ja lihtsana nagu kapas, mistap hakkad käituma samamoodi ja saab ühe endale sõbraks,» kirjeldas Hiina psühhiaater Wen Chao. «Ja läbi selle aktsepteerimise tuleb muutus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles