USA saatkonnad soovitavad keeluriikide kodanikel mitte viisat taotleda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Ei keelule, ei müürile,» teatas see silt meeleavaldaja käes eile Seattle’i linnas.
«Ei keelule, ei müürile,» teatas see silt meeleavaldaja käes eile Seattle’i linnas. Foto: DAVID RYDER / REUTERS / Scanpix

USA Londoni ja Berliini saatkonnad soovitavad seitsme moslemiriigi kodanikel, mille suhtes president Donald Trump kehtestas sisenemiskeelu, mitte taotleda viisat ega kohtumist isegi juhul, kui neil on topeltkodakondsus.

Täna USA Londoni saatkonna veebilehele riputatud juhised puudutavad välismaalasi Iraagist, Iraanist, Liibüast, Somaaliast, Sudaanist, Süüriast ja Jeemenist. «Kui te olete nende riikide kodanik või topeltkodakondsusega isik, palun ärge leppige kokku kohtumist viisa taotlemiseks ega tasuge hetkel viisatasu,» märgitakse juhistes.

Saatkond ei ole kommentaaripalvele seni reageerinud. Seni valitses segadus küsimuses, kas keeld kehtib ka topeltkodakondsusega isikute suhtes.

Euroopa Komisjoni esindaja Margaritis Schinas ütles täna, et ühendus tagab, et Trumpi sissesõidukeeld seitsme moslemiriigi kodanikele ei diskrimineeriks liikmesmaade kodanikke. Samas rõhutas ta, et komisjon alles uurib, kas see mõjutab ka inimesi, kel on nii EL-i liikmesriigi kodakondsus kui ka ühe kõnealuse seitsme riigi kodakondsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles