Rootsi välisministri sõnul ei ohusta Karlshamni sadama rentimine riigi huve (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karlshamn.
Karlshamn. Foto: wikimapia.org

Rootsi välisministri Margot Wallströmi sõnul ei ohusta Karlshamni sadama võimalik rentimine gaasitoruprojektile Nord Stream 2 riigi huve, teatas kohalik meedia.

Ministri hinnangul on olukord Blekinge maakonnas hoopis teine, kui Ojamaa (Gotlandi) saarel ja seega pole valitsusel vastuväiteid, kui kohalikud võimud otsustavad sadama rentimise kasuks.

Karlshamni linn langetab otsuse teisipäeval. Kui nõusolek antakse, siis saavad projekti teostavad ettevõtted sadamas muu hulgas laevadele varustust ja materjale laadida ning neid seal ka ladustada.

Ojamaa saare võimud keeldusid detsembris ametlikult Venemaa palvest anda Gazpromile sadamaplats gaasijuhtme torude ajutiseks ladustamiseks, väites, et see võib ohustada Skandinaavia riigi kaitse- ja poliitikahuve.

Esialgsest Gazpromi jaoks soodsast otsusest loobuti pärast välisminister Wallströmi ja kaitseminister Peter Hultqvisti kohtumist kohalike võimudega. Gazprom tahtis paigutada Venemaalt Saksamaale läbi Läänemere viiva gaasijuhtme torusid ehituse ajaks Ojamaa Slite sadamasse.

Majandusraskustes vaevlev Ojamaa lootis rentida Gazpromile sadamaplatsi, kus see saaks hoida torusid veealuse gaasijuhtme Nord Stream 2 tarvis. Tehingust loodeti lisaks otsesele tulule ka uusi töökohti ja ettevõtluse elavdamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles