Ukraina piirivalve: loome Vene piirile uue kaitsemudeli (10)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdur Venemaa piiri ääres muru niitmas.
Ukraina sõdur Venemaa piiri ääres muru niitmas. Foto: SERGEI SUPINSKY/AFP/Scanpix

Ukraina piirivalve töötab välja Ukraina-Vene piiri valve ja kaitse uut intellektuaalset mudelit, piiri rajamiseks on 2017. aastal eraldatud 200 miljonit grivnat (ligikaudu 7 miljonit eurot).

«Piirivalve töötab praegu välja Ukraina-Vene piiri terviklikku valve ja kaitse põhimõtteliselt uut intellektuaalset mudelit, kus mitmesugused insener-tehnilised vahendid täiendaksid üksteist. Selles mudelis on ka kaitseelemente. Vene-Ukraina piiri insener-tehniliseks varustamiseks eraldas riik 2017. aasta eelarves 200 miljonit grivnat,» seisis piirivalve tänases pressiteates.

2017. aastal lõpetatakse Harkivi oblastis kolme allüksuse piirilõikude tehniline varustamine ja jätkatakse tööd Luganski oblastis.  Lisaks paigutatakse Harkivi oblasti neljale piirilõigule videokontrolli- ja signalisatsioonisüsteem. Jätkatakse piirivalveüksuste sisseseadmist ja võetakse kasutusele kolm objekti Sumõ, Tšernigivi ja Harkivi oblastis.

Piirivalve andmetel on valmis juba 270 transporditõkkekraavi ja 47 km kontrolljäljeriba, 153,2 km piiriga rööpset teed, hangitud on ka neli liikuvat lahingumoodulit. Lisaks idapiirile kindlustatakse ka muude piirilõikude taristut.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles