Trump jätkab üllatamisega

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA justiitsministri kohusetäitja Sally Yates sai päevapealt ametist lahti, kui oli andnud korralduse president Donald Trumpi määruse jõustamisega mitte tegeleda.
USA justiitsministri kohusetäitja Sally Yates sai päevapealt ametist lahti, kui oli andnud korralduse president Donald Trumpi määruse jõustamisega mitte tegeleda. Foto: SAUL LOEB/AFP/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi värske üllatuslik otsus hõlmas eelmise riigipea Barack Obama administratsiooni poolt ametisse määratud justiitsministri kohusetäitja Sally Yatesi vallandamist. Teade järgnes Yatesi soovitusele justiitsministeeriumi juristidele mitte kaitsta Trumpi määrust keelata seitsme riigi kodanikel ajutiselt USAsse sisenemine.

Yates sai oma vallandamisest teada üleeile õhtul. Asjaga kursis olev isik rääkis väljaandele Wall Street Journal, et vastava kirja tõi kuller talle otse kabinetti.

«Yates reetis justiitsministeeriumi, keeldudes jõustamast seaduslikku määrust, mille eesmärk on kaitsta USA kodanikke,» kommenteeris Valge Maja hilisemas avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles