Venemaa suurlinnade juhid nõuavad hasartmänguäri lõpetamist

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva kasiino pildistatud 2009. aasta 30. juunil. Toona 1. juulist rakendus kord, et hasartmängukeskused võivad tegutseda vaid neljas Venemaa kohas:  Krasnodaris, Kaliningradis, Ida-Siberis Altais ja Kaug-Idas Primorjes.
Moskva kasiino pildistatud 2009. aasta 30. juunil. Toona 1. juulist rakendus kord, et hasartmängukeskused võivad tegutseda vaid neljas Venemaa kohas: Krasnodaris, Kaliningradis, Ida-Siberis Altais ja Kaug-Idas Primorjes. Foto: SCANPIX

Moskva linnapea Sergei Sobjanin ja Peterburi kuberner Valentina Matvijenko tegid president Dmitri Medvedevile ettepaneku muuta loteriide seadust, et hasartmänguärile piir panna, kirjutab Vedomosti.

Sobjanin ja Matvijenko kurtsid presidendile saadetud kirjas, et hasartmänguärid kasutavad lotoseadust oma huvides ära. Sabjanini sõnutsi näitavad idanaabri pealinna loteriiklubides läbiviidud reidid, et 388 sellisest asutusest 253-s tegeletakse hasartmängudega.

Matvijenko sõnutsi ei ole maksuametil seaduslikke võimalusi loteriiäri efektiivselt kontrollida: kontrolli ei tohi läbi viia tihedamini kui kolme aasta tagant, samas kui osad firmad ei tegutse aastatki.

Peterburi kuberneri sõnul ei ole ka karistused ebaseadusliku hasartmängutegevuse eest piisavad.  Tema sõnutsi on üheks ebaseadusliku tegevuse tunnuseks 1,5 miljoni rubla suurune sissetulek, samas seda normi rakendada on võimatu, sest mängupõrgutega tegelejad ei pea korralikku finantsaruandlust ning sularaha võetakse ettevõtmisest välja mitu korda päevas.

Presidendile saadetud kirjas paluvad Sobjanin ja Matvijenko karmistada hasartmängude korraldamise eest kohaldatavaid karistusi ning samuti vähendada ilma tiraažita loteriide müügikohtade arvu.

Medvedev andis juba varem valitsusele korralduse esitada kahe nädala jooksul parandusettepanekud ebaseadusliku hasartmänguäri vastasesse seadusesse. Vedomosti väidab ka, et ministeeriumid tegelevad juba loteriiäri riikliku monopoliseerimise ettevalmistamisega.

2009. aasta juulist on hasartmänguäri Venemaal väljaspool nelja spetsiaalset mängutsooni  keelatud. Legaalsed hasartmängud on seaduse järgi vaid totalisaatorid, loteriid ja kihlveokontorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles