Iisraeli president vabandas Mehhiko ees Netanyahu tviidi pärast

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reuven Rivlin
Reuven Rivlin Foto: DAVID MDZINARISHVILI/REUTERS/Scanpix

Iisraeli president Reuven Rivlin edastas Mehhiko võimudele vabanduse oma riigi peaministri Benjamin Netanyahu tviidi tõttu.

Netanyahu kirjutas möödunud laupäeval Twitteris piirimüüri teemal, kuid mitte otseselt viitega USA ja Mehhiko piirimüüri tülile, edastab Reuters.

Benjamin Netanyahu
Benjamin Netanyahu Foto: MENAHEM KAHANA/AFP/Scanpix

Iisraeli presidendi sõnul ei viidanud peaminister oma sõnumis USA ja Mehhiko keerulistele suhetele, vaid ta tõi oma kogemuse näite.

«USA presidendil Donald Trumpil on õigus. Mina lasin ehitada müüri Iisraeli lõunapiirile ja see peatas illegaalse sisserände. Suur idee ja suur edu,» kirjutas Netanyahu Twitteris.

Netanyahu rõhutas selle nädala alguses, et ta ei viitanud oma tviidis otseselt USA ja Mehhiko suhetele, vaid ainult sellele, et selline piirimüür takistab illegaale.

«Tõstsin esile Iisraeli turvatara tugevat kaitsefunktsiooni, kuid see ei olnud seoses USA ja Mehhikoga. Iisraelil on Mehhikoga head suhted ja need on ka edaspidi head,» teatas Iisraeli peaminister eile.

Mehhiko võimude arvates ei olnud Iisraeli presidendi vabandus piisav ja nad ootavad Netanyahult endalt veel selgitust.

«Tegemist on lihtsalt arusaamatusega ja olen kindel, et asi laheneb,» teatas Reuven Rivlin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles