USA esileedit Melania Trumpi ei ole olnud näha alates 21. jaanuarist (8)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Melania Trump
Donald Trump ja Melania Trump Foto: YURI GRIPAS/REUTERS/Scanpix

USA meedia teatel ei ole president Donald Trumpi abikaasat Melania Trumpi olnud näha avalikkuses alates 21. jaanuarist ning ajakirjanikke huvitab, millega esileedi tegeleb.

Kuigi Melania Trump on USA esimene naine, olles oma riigi üks prominentsemaid figuure, ei teata tema tegemistest mitte midagi, ka seda, kas ta on Valge Maja personaliga kohtunud ja millega ta esileedina tegelema hakkab.

Melania Trump teatas enne oma mehe presidendiametisse asumist antud intervjuus, et ta kavatseb pärast esileediks saamist mõne aja New Yorgis edasi elada, kuna tema ja ta mehe kümneaastane poeg Barron õpib sealses koolis ja ta tahab kooliaasta oma koolis lõpuni käia. Melania ja Barron peaks seega Washingtoni Valgesse Majja kolima alles juunis pärast kooliaasta lõppu.

Samas ei ole esileedi veel vihjanud, millised sotsiaalteemad talle huvi pakuvad ja millistega ta tegelema hakkab. Eelmise esileedi Michelle Obama südameasjaks olid lapsed, laste ülekaalulisus ja tervislik toitumine. Laste seas oli väga populaarne Valge Maja juurde rajatud juurvilja- ja ürdiaed, kuid ei ole teada, kas Melania Trimp seda traditsiooni jätkab.

Politoloog Lauren Wrighti sõnul oodatakse esileedilt «rahva emaks» olemist ja teatud teemadel rääkimist. Ta lisas, et Melania Trumpi puhul on üllatav, et ta esileedina alustamine venib ja ta ei ole kuulutanud, millega ta tegeleda tahaks.

Donald Trump ja Melania Trump
Donald Trump ja Melania Trump Foto: BRIAN SNYDER/REUTERS/Scanpix

Meediasse on siiski jõudnud mõned teated, et proua Trump paneb enda nõunike meeskonda kokku. Ta olevat palganud New Yorgi tuntud pidudekorraldaja Stephanie Winstoni, kes tunneb hästi etiketti ja sotsiaalse suhtlemise reegleid, oma paremaks käeks. Melania Trumpi meeskonnast puuduvad meeskonnajuht, kommunikatsioonijuht, pressiesindaja ja veel mitu nõunikku.  

Internetis on spekuleeritud Melania Trumpi näolimete teemal, kuna mehe ametisse pühitsemise sündmuste ajal muutus ta näoilme pidevalt.

Nii nagu Donald Trump, nii ei ole ka Melania Trump ameeriklaste seas kuigi populaarne. Küsitlus näitas, et vaid 37 protsenti ameeriklastest pooldab Melania Trumpi, samas Michelle Obama, Laura Bushi ja Hillary Clintoni toetus ajal, mil neist sai USA esileedi, oli 55 protsenti.  

Kriitikute arvates ei kiida ameeriklased heaks, et USA esipere ei ela Valges Majas koos, vaid esileedi ja poeg on veel mõnda aega New Yorgis. Donald Trumpi paremaks käeks peetav tütar Ivanka Trump seevastu kolis koos oma mehe ja kolme lapsega New Yorgist Washingtoni, et olla presidendist isa lähedal. Lisaks on Ivanka mees Jared Kushner oma äia üks nõunikest. 

On ka neid, kes arvavad, et Sloveenia päritolu endine modell Melania Trump eelistaks oma mehe varju jääda ja edaspidi ka üsna vaikset elu elada, kuid ta uus roll kohustab teda avalikkuse ees olema.

Donald Trump ja Melania Trump
Donald Trump ja Melania Trump Foto: David J. Phillip/AP/Scanpix
Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles