Alternatiivturule tuleb esimene ettevõte

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuld.
Kuld. Foto: SCANPIX

Balti riikide esimese ettevõttena liitub 22. märtsil First North Baltic alternatiivturuga Läti firma Goldinvest Asset Management Lätist.

1997. aastal asutatud Goldinvest Asset Management ostab, töötleb ja müüb väärismetalle ning väärismetalle sisaldavaid tööstustooteid. Ettevõte kaupleb ka investeerimiskvaliteediga väärismetallikangide ja investeerimismüntidega ning pakub väärismetallidega tagatud laene. Goldinvest Asset Management'il on tütarettevõtted Venemaal ja Leedus.

Ettevõtte lepinguliseks nõustajaks alternatiivturul saab SIA Ardente.

«Meie peamiseks eesmärgiks alternatiivturule tulles on suurendada Goldinvest Asset Management'i tuntust klientide ja potentsiaalsete investorite seas. Alternatiivturule tulek aitab meil parandada oma juhtimissüsteemi ja  protseduure, finantsaruannete ja avalikustatavate näitajate kvaliteeti ning investorsuhteid. Peame seda oluliseks nii kapitali kaasamise kui võimaliku tulevase esmase avaliku pakkumise (IPO) seisukohast,» ütles Goldinvest Asset Management'i nõukogu esimees Pēteris Avotiņš.

NASDAQ OMX Riga juhatuse esimehe asetäitja Indars Aščuks lausus, et usutavasti  julgustab Goldinvest Asset Management'i samm alternatiivturule tulema ka teisi Baltimaade ettevõtteid, eriti neid, kes soovivad suurendada oma läbipaistvust ja kaasata kapitali. «Alternatiivturg ühendab avalikul turul olemise kasud alternatiivturu vähem rangete nõuetega,» lausus ta.

Alternatiivturg First North on mõeldud eelkõige kiiresti kasvavatele ettevõtetele, kes on huvitatud lisakapitali kaasamisest ja ettevõtte tuntuse suurendamisest. First North tegutseb Põhja- ja Baltimaades paralleelselt reguleeritud turuga, kuid tal puudub reguleeritud turu õiguslik staatus.

Igal alternatiivturu ettevõttel peab olema kehtiv leping nõustajaga, kes hindab ettevõtte sobivust turul kauplemiseks ja jälgib, et ettevõtte tegevus oleks kooskõlas First Northi reeglitega. Investoritele pakub First North uusi investeerimisvõimalusi, kuid tulenevalt alternatiivturu madalamatest nõuetest võib seal kaubeldavatesse väärtpaberitesse investeerimine olla seotud suurema riskiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles