Kairos puhkesid verised kokkupõrked kristlaste ja moslemite vahel

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kopti kristlaste meeleavaldus.
Kopti kristlaste meeleavaldus. Foto: SCANPIX

Pinged Egiptuse moslemite ja kristlaste vahel lahvatasid taas eile, kui kokkupõrked pealinnas nõudsid vähemalt kümme inimelu.

BBC teatel hukkus kähmluses nii moslemeid kui ka kristlasi. Väidetavalt said rahutused alguse juba eelmisel nädalal, kui kristlaste kirik Helwani provintsis põlema süüdati.

Protestiks eile pealinna tänavatele tulnud kristlastel tekkis aga konflikt moslemitega. Sõjaväel tuli üksteise pihta kive loopivate vaenupoolte lahutamiseks õhku tulistada.

Pinged Egiptuse kristlaste ja moslemite vahel on varemgi vägivaldseks muutunud. Alles tänavu jaanuaris lasi enesetaputerrorist end õhku ühe Aleksandrias asuva kiriku ees, tappes 21 inimest.

Jaanuaris mõistis kohus surma aga islamiusulise Mohammed Ahmad Husseini, kes mullu vahetult enne jõulumissat Naga Hamadys kuus kristlast ja ühe politseiniku tappis.

Koptid moodustavad Egiptuse 80 miljonist elanikust kümme protsenti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles