Kaitseminister: Yle kõmu-uudis kahjustas Soome ja Venemaa suhteid (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome kaitseminister Jussi Niinistö
Soome kaitseminister Jussi Niinistö Foto: Roni Rekomaa/Lehtikuva/Scanpix

Soome rahvusringhäälingu Yle kõmu-uudis Soome-Vene topeltkodakondsusega inimeste kohtlemisest kaitsejõududes kahjustas kahe riigi suhteid, ütles kaitseminister Jussi Niinistö.

Niinistö sõnul oli tegemist kõmu-uudisega, mida Vene meedias tõlgendatakse venelaste õiguste piiramisena.

«Täpselt samamoodi, kui Venemaal lapserööviuudiseid ära kasutati,» ütles ta. «Yle on seda kõmu-uudist kasutades kahjustanud Soome ja Venemaa suhteid.»

Minister ärgitas muud meediat nõudma Ylelt uudise allikaid.

Rahvusringhääling kirjutas eile, et Soome kaitsevägi ei ole juba mõnda aega võtnud tööle Soome-Vene topeltkodakondsusega inimesi või on muutnud nende tööülesandeid. Yle andmeil hakati piirama ka Soome-Vene topeltkodakondsusega ajateenijate ülesandeid.

Niinistö kinnitas juba uudise ilmudes, et kaitsejõud ei piira mingil moel Soome-Vene topeltkodakondsusega inimeste töölevõtmist.

Tema sõnul võib tegemist olla infooperatsiooniga, et levitada arvestatava meedia kaudu sihilikult valeandmeid.

Ylen uudistetoimetuse peatoimetaja Riikka Venäläinen kaitseb uudist ega pea Niinistö juttu infooperatsioonist tõsiseltvõetavaks. Venäläineni väitel pärineb teave kaitsejõududes kõrgel ametil olevalt usaldusväärselt allikalt ja topeltkodakondsetelt, kelle töösoov on tagasi lükatud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles