Prantsuse konservatiivide esinumber hoidis lisaks abikaasale parlamendipalgal ka oma lapsi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse konservatiivide presidendikandidaat François Fillon oli enne skandaali sattumist peamine soosik presidendi kohale.
Prantsuse konservatiivide presidendikandidaat François Fillon oli enne skandaali sattumist peamine soosik presidendi kohale. Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS/Scanpix

Prantsuse konservatiivide presidendikandidaat François Fillon, keda süüdistatakse väidetavalt fiktiivselt tööle võetud pereliikmetele kopsakate palkade maksmises, väitis täna, et kogu lugu on sotsialistide valitsuse institutsionaalne riigipööre.

Fillon pidas täna oma toetajatega suletud uste taga istungi. Kohtumisel osalenute sõnul ütles Fillon: «Me teame, kus see süüdistus tuleb, see tuleb valitsuselt, vasakult.»

Eelmisel nädalal puhkenud skandaal on andnud hoobi Filloni kampaaniale. Viimased arvamusküsitlused näitavad, et mitu nädalat esikohal olnud ekspeaminister võib nüüd juba valimiste aprillikuises esimeses voorus välja langeda.

Sotsialistist president François Hollande ütles vastuseks Filloni süüdistusele, et selguse peab tooma käimasolev juurdlus. «Ainus võim on kohtusüsteemi võim.»

Eile selgus, et Fillon leidis parlamendis tööd ka oma kahele lapsele viiest ja neile maksti 84 000 eurot.

Satiirileht Le Canard enchaîné teatas möödunud nädalal, et Filloni naine Penelope töötas üle kümne aasta fiktiivselt tema parlamendiabina ja teenis umbes 830 000 eurot. Summa on peaaegu kaks korda suurem kui see, millest räägiti nädala eest esialgses süüdistuses.

Parlamendisaadikul ei ole keelatud perekonnaliiget tööle võtta, aga lehe väitel ei ole suudetud leida kedagi, kes mäletaks Penelope töötamist rahvusassamblees.

Eile tuli välja, et Fillon leidis parlamendis tööd ka oma kahele lapsele viiest ja neile maksti 84 000 eurot.

Fillon on tõrjunud süüdistusi kui tema vastu suunatud laimukampaaniat ja väitnud, et tema naine tegi diskreetset, kuid siiski tegelikku tööd. Sellest hoolimata on tema toetus oluliselt langenud.

Täna avaldatud Elabe küsitluse andmetel jääks Fillon praeguse seisuga presidendivalimiste esimeses voorus 23. aprillil alla nii paremäärmuslaste liidrile Marine Le Penile, kui ka sõltumatuna kandideerivale tsentristist ekspankurile Emmanuel Macronile.

Le Pen saaks 26-27 protsenti häältest, Macron 23 ja Fillon 20 protsenti häältest. Jaanuarist alates on Filloni toetus langenud 5-6 protsendipunkti võrra.

Küsitlus viidi läbi pärast süüdistuste esilekerkimist 1053 inimese hulgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles