Mis tegi tegelikult Trumpist presidendi? Tõsielusari! (4)

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tähelend kogub tuure: Donald Trump 2004. aastal koos toonase mõrsja Melania Knaussiga oma tõsielusarja «The Apprentice» esitlusel New Yorgis.
Tähelend kogub tuure: Donald Trump 2004. aastal koos toonase mõrsja Melania Knaussiga oma tõsielusarja «The Apprentice» esitlusel New Yorgis. Foto: AP / Scanpix

Ameerika on kõigi võimaluste maa: sa võid olla kollase pressi hambus, aga kui oskad rahva peibutamiseks kasutada televisiooni, pole miski võimatu. Donald Trump tõestas seda.

Kui maailm otsib süüdlast, tahab jõuda selle põhjuse juure ja algiduni, miks sai Donald Trumpist Ameerika president, tuleb heita kõrvale kõik need viis, kuraditosin või kaks tosinat põhjust, mida on pakkunud vastavalt vasakpopulistlik dokumentalist Michael Moore, progressiiv-liberaalne veebileht Salon ja Ühendriikide telehiid CNN, ning tulla nende asemel inglase Mark Burnetti juurde. Oot-oot, kes see selline on, imestate. Ent pole ime, et te ei tea. Kuidas te saaksitegi teada kedagi, kes lahkus noorukieas kodumaalt ja läks Los Angelesse, kus alustas töömeheelu lapsehoidjana ning T-särkide müüjana?

Aga Ameerika on kõigi võimaluste maa. Burnettist sai seal ajapikku teleprodutsent. Läbimurre tuli tõsielusarjaga «Survivor», mille formaat on eestlastele tuntud «Robinsonidena». Kuid kauged võttepaigad, Austraalia kõnnumaast Amazonase vihmametsadeni, ajasid Burnetti eraelu ummikusse. Selleks et abielu päästa, tuleks töö tuua kodule lähemale, leidis ta. Nii otsustaski ta alustada reality-sarja New Yorgis. Ja Donald Trump, värvika elustiiliga kinnisvaraärimees, tundus talle sarja vedajana õige valik.

Ainus häda: Trump oli varem avaldanud sõnakalt arvamust, et reality-TV on ühiskonna põhjakihtidele. Ja teine häda: Trumpi agent soovitas tal Burnetti pakkumist mitte vastu võtta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles