Trump ähvardas Berkeley ülikooli rahastusest ilma jätta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldused Berkeleys.
Meeleavaldused Berkeleys. Foto: Elijah Nouvelage/AFP/Scanpix

Donald Trump on ähvardanud jätta riiklikest toetustest ilma Berkeley ülikooli, kus toimusid eile Breitbart Newsi peatoimetaja kõne eel meeleavaldused, vahendab The Independent.

Ülikoolis pidi kõne pidama paremäärmuslaste häälekandjaks ristitud Breitbart Newsi peatoimetaja Milo Yiannopoulos. Kuid enne mehe visiiti korraldasid üliõpilased linnakus meeleavalduse, mille käigus visati tossupomme ja purustati hoonete aknaid.

«Kui Berkeley ülikool ei luba sõnavabadust ja paneb süütute inimeste vastu toime vägivallategusid teistsuguse mõtteviisi pärast – EI MINGEID RIIKLIKKE TOETUSI?» säutsus president Twitteris.

Pole selge, kas ja kuidas sellist ähvardust kavatsetakse teoks teha.

Yiannopoulos võttis Breitbart Newsi peatoimetaja koha üle pärast Steve Bannoni lahkumist Trumpi strateegiaülema kohale.

Väljannet seostatakse alt-rihti ehk valgete ülemvõimu taotleva Ameerika paremäärmuslusega ning see on üks suurimaid libauudiste kasvulavasid Ühendriikides.

Enne Yiannopoulose visiiti kogunes umbes 1500 inimest rahumeelselt meelt avaldama, kuid peagi ilmus kohale ka rühm musta riietatud inimesi, kes vandaalitsema asusid.

Korrakaitsjad otsustasid, et Yiannopoulose turvalisuse huvides tuleb üritus tühistada. Teateid vahistamistest või tõsisematest vigastustest ei ole.

Trumpi häälekat toetajat Yiannopoulost on kritiseeritud rassismi, misogüünia, islamofoobia ja rassipuhtuse taotlemise eest. Eelmisel aastal keelati mehel Twitteri kasutamine, kuna oli algatanud seal filmi «Tondipüüdjad» staari Leslie Jonesi vastu ahistamiskampaania.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles