Schwarzenegger: USA immigratsioonikeeld on ajuvaba

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Schwarzenegger.
Arnold Schwarzenegger. Foto: Paul Drinkwater/AP/Scanpix

Endine California osariigi kuberner ja Austria kuulsaim immigrant Arnold Schwarzenegger võttis sõna Donald Trumpi seaduse kohta piirata ajutiselt seitsmest moslemienamusega riigist inimestele Ühendriikidesse sisenemine, vahendab The Local.

Näitleja ütles USA telekanalile Extra, et seadus on ajuvaba ja seda rakendati liigselt kiirustades.

«Ma saan aru, mida ta saavutada üritab, kuid tema hirm mujalt saabujate ees kahjustab ka tema riiki,» arvas Schwarzenegger.

69-aastane märulikangelane ütles, et oli kunagi Ameerikasse minnes samas olukorras: «Keelata rohelise kaadi omanikel riiki sisenemine tähendab seda, et keelatakse inimeste saabumine, kellele Ameerika Ühendriigid on andnud loa riigis alaliselt töötada ja kes on teel kodakondsuse saamise poole.»

«Üliõpilased, kes õpivad Yale`is või Harvardis või mujal, lähevad lihtsalt paariks päevaks vaheajal Lähis-Itta vanematele külla ja nüüd öeldakse neile, et nad ei tohi naasta. See on hullumeelne. See näitab Valget Maja vähese ettevalmistuse tõttu lollis valguses,» kritiseeris Schwarzenegger seadust.

Varem on näitleja öelnud, et need valimised olid esimene kord USA kodanikuks saamisest alates, mil ta ei hääletanud Vabariiklaste Partei poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles