USA taunis Venemaa agressiivset tegevust Ida-Ukrainas (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiievis maetakse Avdijivkas hukkunud sõdureid.
Kiievis maetakse Avdijivkas hukkunud sõdureid. Foto: Pacific Press/Sipa USA/Scanpix

USA suursaadik ÜRO-s Nikki Haley mõistis neljapäeval hukka Venemaa agressiivse tegevuse Ida-Ukrainas.

«Me tahame tõepoolest parandada oma suhteid Venemaaga, ent kohutav olukord Ida-Ukrainas nõuab Venemaa tegude selget ja jõulist hukkamõistmist,» lausus Haley ÜRO Julgeolekunõukogus oma esimeses ametlikus sõnavõtus.

Ta avaldas kahetsust asjaolu üle, et pidi oma esimeses esinemises Venemaa tegevust taunima.

Sõjategevuse äkiline hoogustumine Ida-Ukrainas on jätnud lõksu tuhandeid tsiviilisikuid ja hävitanud elutähtsat taristut, sõnas USA suursaadik, lisades, et kriis levib ja seab ohtu veel rohkem inimesi.

Haley kutsus vaenutegevust otsekohe lõpetama ja Minski relvarahuleppeid täielikult ja viivitamatult ellu viima.

USA uue valitsuse reaktsioon sõjategevuse ägenemisele Donbassis on seni olnud vaoshoitud. President Donald Trump tuli võimule lubadusega parandada suhteid Venemaaga. Ukrainas kardetakse, et USA võib leevendada Venemaale kehtestatud majandussanktsioone ilma oluliste edusammudeta Donbassi konflikti lahendamises.

Trump on hiljem täpsustanud, et loodab parandada Venemaaga suhteid jõupositsioonilt.

Donbassis on alates jaanuari lõpust sõjategevus hoogustunud Ukraina sõjaväe käes oleva Avdijivka linna ümbruses. Kiiev teatas neljapäeval, et ööpäeva jooksul sai vaenutegevuses surma kaks ja haavata 10 sõdurit.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles