USAsse saabus reisikeeluga riikidest kümne aastaga 270 000 migranti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tagasi saadetud Iraagi põgenike perekond.
Tagasi saadetud Iraagi põgenike perekond. Foto: Ari Jalal/Reuters/Scanpix

USA võttis enne president Donald Trumpi kehtestatud reisikeeldu kümne aasta jooksul seitsmest moslemiriigist vastu ligi 270 000 immigranti ja põgenikku.

Föderaalandmed näitavad uudisteagentuuri Associated Pressi analüüsi põhjal, et kõige rohkem põgenikke ja migrante saabus eelmisel aastal. Suurem osa neist paigutati kõige rahvarohkematesse osariikidesse, aga neid jagati ka üle riigi laiali.

California on esikohal rohkem kui 56 000 vastuvõetud põgenikuga. Järgnevad Michigan, Texas, Arizona, New York ja Illinois. Tuhanded on saabunud ka Maine'i, Utah' ja Nebraska osariiki.

AP analüüsi põhjal tuli seitsmest moslemiriigist – Iraanist, Iraagist, Liibüast, Somaaliast, Sudaanist, Süüriast ja Jeemenist –, mille kodanike vastuvõtmise Trumpi administratsioon ajutiselt ära keelas, kõige rohkem inimesi 2016. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles