Matšeetega terrorist ründas Pariisis politseinikku (17)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pariisis Louvre'i kunstimuuseumi juures avas sõdur tule mehe pihta, kes püüdis teda matšeetega rünnata, teatasid Prantsuse politseiallikad. Ründaja sai raskelt haavata.

Ringhäälingu Franceinfo teatel toimus intsident täna kell 10 hommikul Carousel du Louvre'i viival trepil, mis on Louvre'i sissepääsu lähedal asuv maa-alune ostukeskus. Sõdur oli parajasti patrullimas, kui kurjategija teda matšeetega ründas.

Sõdur reageeris noarünnakule enesekaitsega ning avas ründaja suunas tule. Kokku tulistas ta enesekaitseks ründaja pihta viis lasku, ründaja viibib tõsiste vigastustega haiglas. Sõduri vigastused on kerged.

Prantsuse politsei pressiesindaja kinnitusel oli ründaja karjunud «Allahu Akbar» (araabia keeles «Jumal on suur »). Mehel oli kaasas kaks seljakotti, kui pommirühm tegi kindlaks, et lõhkeaineid neis ei olnud.

Pariisi politseiprefekti Michel Cadot` sõnul viibis sündmuskohal ka teine kahtlust äratanud isik, kes on võetud vahi alla. Hetkel ei ole tõendeid isiku seotusest rünnakuga.

Politsei sulges piirkonnas liikluse ja tõkestas ligipääsu rünnaku alale. Siseministri kõneisik Pierre-Henry Brandet teatel hoiti muuseumi külastajaid ohu möödumiseni siseruumides enne, kui neid vabalt liikuma lubati.

Prantsuse peaminister Bernard Cazeneuve ütles, et tegu on terrorirünnakuga.

Siseministeeriumi hinnangul on tegu tõsise juhtumiga ning sündmuskohal on käimas suur politseioperatsioon.

Kella kolme paiku päeval hakkas liiklus piirkonnas vaikselt taastuma.

Muuseum lubas, et teeb juba homme oma uksed lahti:

Vaata allpoolasuvast videost, kuidas muuseumis olnud turistid pidid teadmatuses ootama politseioperatsiooni lõppemist. 

Kommentaarid (17)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles