Conway õigustas «moslemikeeldu» libauudistele tuginedes (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kellyanne Conway.
Kellyanne Conway. Foto: Mandel Ngan/AFP/Scanpix

Donald Trumpi nõunik Kellyanne Conway õigustas eile õhtul antud intervjuus immigratsioonikeeldu, viidates libauudisele Bowling Greeni veresaunast, vahendab CNN.

«Ma vean kihla, et see on inimeste jaoks uus info, aga president Obama kehtestas Iraagi põgenikeprogrammile kuue kuu pikkuse keelu pärast seda, kui kaks iraaklast siia riiki saabusid, radikaliseerusid ja korraldasid Bowling Greenis veresauna. Seda ei kajastatud kusagil,» ütles Conway kanalile MSNCB.

Tegelikult ei katkestanud Obama põgenikeprogrammi ja Bowling Greeni veresauna ei ole kunagi toimunud.

Conway võis viidata kahele iraaklasele, Waad Ramadan Alwani ja Mohanad Shareef Hammadile, kes elasid Kentucky osariigis Bowling Greenis. Mõlemad said põgenikestaatuse 2009. aastal.

2011. aasta mais arreteeriti nad mitme terrorismiga seotud süüdistuse alusel ja mõisteti süüdi kaks aastat hiljem.

Kumbki mees aga ei planeerinud terrorirünnakut Ühendriikide pinnal. Tegelikult aitasid nad al-Qaedal Iraagis relvasid saada. Nad olid terroristid, keda ei oleks tohtinud riiki lubada, kuid ei pannud toime veresauna, millele Conway viitas.

Varem on Kellyanne Conway öelnud Trumpi ametissevannutamist vaatama tulnud rahvahulka kommenteerides, et Valgel Majal on nende numbrite kohta alternatiivsed faktid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles