Iraan kehtestab Ühendriikidele vastusanktsioonid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iraan
Iraan Foto: RAHEB HOMAVANDI/REUTERS/Scanpix

Iraan rakendab USA sanktsioonidele vastuseks samaväärseid meetmeid Ühendriikide ettevõtete ja üksikisikute vastu, teatas reedel välisministeerium.

«Iraan rakendab vastuseks Ühendriikide kehtestatud sanktsioonidele samaväärseid meetmeid ja piiranguid USA kodanike ja ettevõtete vastu,» kirjutati avalduses.

USA president Donald Trump hoiatas reedel Iraani pärast Teherani kriitikat raketikatsetuse hukkamõistu suhtes. Iraan lükkas neljapäeval tagasi Trumpi hoiatused seoses hiljutise ballistilise raketi katsetusega, nimetades neid provokatiivseks.

Iraan on kinnitanud ballistilise raketi katsetamist, ent eitanud, justkui see rikkus kuue suurriigiga sõlmitud tuumaleppe tingimusi. Teherani väitel ei riku tema raketitehnoloogia ÜRO resolutsioone, sest on kaitseotstarbeline ja ei ole mõeldud tuumalõhkepea kandmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles