Kosovo serblased lammutasid vastuolulise müüri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kosovos Mitrovicas elavad serblased lammutasid pühapäeval vastuolulise müüri, mis kriitikute sõnul suurendas veelgi etnilist lõhestatust niigi pingetest haaratud piirkonnas.

Mitrovica serblaste sektori linnapea Goran Rakić väitis, et eelmisel kuul ehitatud müür kaitseb uut jalakäijate tsooni Ibari jõe silla lähedal, mis on ühenduseks linna lõunaosaga, kus elavad peamiselt etnilised albaanlased.

Umbes saja meetri pikkune ja kahe meetri kõrgune betoonmüür võttis aga suurema poliitilise mõõtme ja Kosovo võimud nõudsid selle lammutamist.

Pühapäeval asusid töölised kahe buldooseriga tegutsema. Neil kulus müüri lammutamiseks kolm tundi, ütles AFP ajakirjanik sündmuskohal.

Euroopa Liidu välispoliitikajuht Federica Mogherini tervitas seda «konstruktiivset sammu» ja ütles, et kahe kogukonna liidrid «näitasid müüride lammutamisega ja sildade ehitamisele keskendudes julgust ja visiooni».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles