Trump moodustab valimispettuste uurimiseks komisjoni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supporters of US President Donald Trump hold a rally near Trump Tower in Fifth Avenue, February 5, 2017 in New York. / AFP PHOTO / Bryan R. Smith
Supporters of US President Donald Trump hold a rally near Trump Tower in Fifth Avenue, February 5, 2017 in New York. / AFP PHOTO / Bryan R. Smith Foto: BRYAN R. SMITH/AFP

USA president Donald Trump teatas eile, et moodustab asepresident Mike Pence'i juhtimisel komisjoni uurimaks ulatuslikke pettusi 2016. aasta valimistel.

Mingeid otseseid tõendeid ei ole ilmnenud ulatuslikust ebaseaduslikust hääletamisest 8. novembril peetud presidendi- ja kongressi valimistel.

Trump esitas eile enne Super Bowli finaali eetrisse lastud intervjuus Fox Newsi Bill O'Reillyga oma nägemuse sellest, kuidas tema arvates pettus aset leidis.

Trumpi sõnul oli pettus ilmne. «Kui sa vaatad nimekirju ja näed surnud inimesi, kes on hääletanud, kui sa näed inimesi, kes on registreeritud kahes osariigis ja hääletasid kahes osariigis, kui sa näed teisi asju, kui sa näed illegaale - inimesi, kes pole kodanikud - ja ka nemad on valijate nimekirjas.»

«See on tõesti halb olukord. See on tõesti halb,» ütles Trump.

Presidendi enda advokaadid on kinnitanud, et pettuste kohta 8. novembril peetud valimistel ei ole tõendeid.

Trump aga lubas moodustada eile komisjoni, mida juhib asepresident Mike Pence. Ta ütles, et võimalikke pettusi tuleb uurida väga, väga hoolikalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles