Iluideaalid armistavad noori albaanlannasid

Briseida Mema
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dermatologist Monika Fida (not pictured) gives to a woman a lip augmentation injection of hyaluronic acid at her clinic on January 10, 2017. 
Emira Sela covers her face with her hand to hide a disfiguring abscess, the traumatic result of unregulated cosmetic treatments now rampant across Albania. The 31-year-old began to worry when wrinkles appeared on her face. Sela's hairdresser told her that a simple injection, costing around 60 euros ($65), would banish the signs of ageing.
 / AFP PHOTO / GENT SHKULLAKU
Dermatologist Monika Fida (not pictured) gives to a woman a lip augmentation injection of hyaluronic acid at her clinic on January 10, 2017. Emira Sela covers her face with her hand to hide a disfiguring abscess, the traumatic result of unregulated cosmetic treatments now rampant across Albania. The 31-year-old began to worry when wrinkles appeared on her face. Sela's hairdresser told her that a simple injection, costing around 60 euros ($65), would banish the signs of ageing. / AFP PHOTO / GENT SHKULLAKU Foto: GENT SHKULLAKU/AFP

Emira Sela katab näo käega, et varjata koledat mädapaiset, mis tekkis pärast nurgataguse kosmeetiku külastamist. Tegemist pole üksikjuhtumiga, sest üle kogu Albaania on tekkinud reguleerimata kosmeetiliste protseduuride pakkujaid nagu seeni pärast vihma.

31-aastane naine hakkas muretsema, kui märkas näol esimesi kortse. Ta juuksur soovitas talle süsti, mis kaotavat vananemismärgid kohe ja maksab ainult 60 euro ringis.

«Ta kinnitas mulle, et seal pole mingit ohtu, ja luges ette tuntud naiste nimesid, kes on lasknud endaga sama teha,» räägib Sela. «Ma ei hakanud pikalt mõtlema, usaldasin teda,» lisas roheliste silmade ja blondide juustega naine nüüd, hääl värisemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles