Soome kaitsevägi: kohustusliku ajateenistuse kehtestamine naistele on kallis ja ebavajalik (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vesa Moilanen/Lehtikuva/Scanpix

Soome kaitseväe sõnul tähendaks naiste kohustusliku ajateenistuse sisseviimine värbamiskulude kahekordistumist ning on seega kallis ja ebavajalik, kirjutas täna Soome päevaleht Turun Sanomat.

Naissoost ajateenijate arvu kasv tähendaks suuremaid kulutusi nii füüsiliste sisseastumiskatsete läbiviimisel kui ka tuleks suurendada inimeste arvu, kes nende värbamisega tegeleb.

Teiseks leidis kaitsevägi, et puudub ka otsene vajadus professionaalsete kaitseväelaste ja seega ka ajateenijate arvu suurendamiseks.

Soome parlamendiliikme Sofia Vikmani sõnul tuleks aga sellest hoolimata hakata ka naistele ajateenistusse kutseid saatma, jättes otsuse, kas osaleda või mitte, neile vabatahtlikuks. Vikmani sõnul suurendaks see ka naiste seas sõjaväeteenistuse populaarsust, mis on oluline, selleks, et kaitseväes töötaksid riigi kõige andekamad inimesed.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles