Meeleavaldajad suurendasid panuseid

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad tõmbasid oma peamistele vihaobjektidele, sotsiaaldemokraatide parteijuhile Liviu Dragneale, ekspresident Ion Iliescule, parlamendi esimehele Calin Popescu Tariceanule ja endisele peaministrile Victor Pontale selge juba vanglavormi.
Meeleavaldajad tõmbasid oma peamistele vihaobjektidele, sotsiaaldemokraatide parteijuhile Liviu Dragneale, ekspresident Ion Iliescule, parlamendi esimehele Calin Popescu Tariceanule ja endisele peaministrile Victor Pontale selge juba vanglavormi. Foto: DANIEL MIHAILESCU/AFP/Scanpix

Tänavale tulnud inimesed saavutasid oma eesmärgi. Pärast kuus päeva kestnud massimeeleavaldusi taganes Rumeenia valitsus pühapäeval kavast dekriminaliseerida ametiisikute võimuliialdused, kui nendega seotud summa jääb alla 44 000 euro.

«Meeleavaldajad on võitnud esimese lahingu,» kirjutas Rumeenia suurim päevaleht Adevărul. Ilmselgelt oli valitsus oma mandaati üle hinnanud, aga sellega meeleavaldused ei lõppenud.

Sama päeva õhtul oli Rumeenia 20-miljonilisest elanikkonnast pool miljonit siiani tänavatel, nõudes aina häälekamalt valitsuse tagasiastumist.

«Küsimus ei ole ainult korruptsioonis, asi on ka halvas avalike teenistuste tasemes. Põhimõtteliselt, kui ma keeldun altkäemaksu maksmast, ei saa mu laps koolikohta ega arsti juures käia. Ja tänavate olukord ei kannata kriitikat. Lisaks paistab selle kõige kõrval kontrastina muidugi silma poliitikute meeletu rikkus,» rääkis uudisteagentuurile AP 12 aastat Inglismaal elanud rumeenlane Sebastian Moruga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles