Kiviniemi vabanduse palumine polnud opositsioonile piisav

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome valitsusjuht Mari Kiviniemi
Soome valitsusjuht Mari Kiviniemi Foto: SCANPIX

Soome opositsioonierakondadele ei piisanud, et peaminister Mari Kiviniemi palus oma sõnade pärast vabandust ja nii peab valitsusjuht taas seletama süüdistust ebaisamaalisusest.

Opositsioonierakondade fraktsioonide esimehed otsustasid tõstatada teema kell 16 algaval parlamendi infotunnil. Nad pole rahul valitsusjuhi seniste vastustega, vahendas Ilta-Sanomat.

Vasakliidu fraktsioonijuhi Annika Lapintie sõnul pole selge, kas Kiviniemi tühistas kõmu tekitanud süüdistuse või mitte. «Me ei aktsepteeri peaministri käitumist istungitesaalis. Meilt pole vabandust palutud, ka pole toimunud asjalikku vestlust. Oleme saanud teavet vaid meedia kaudu,» rääkis ta.

Täna hommikul tunnistas Kiviniemi ajakirjanikele, et tema sõnakasutus parlamendi eilsel istungil oli halb ja ta palus selle pärast vabandust.

Ka tegi ta seda pärastlõunal pärast suure komisjoni istungit. Kiviniemi tunnistas taas kord, et sõnakasutus oli halb, kuid oma väiteid ta ümber lükata ei kavatse ja jääb arvamusele, et usalduslikke küsimusi tuleb käsitleda üksnes ELi teemasid käsitlevas suures komisjonis.

Kiviniemi on oma sõnul harjunud sellega, et kui keegi palub vabandust mingi asja pärast, siis antakse talle andeks ja nii on ta teinud ehk siis vabandust palunud.

Soome opositsioonilised parlamendisaadikud ärritusid eile, kui peaminister nimetas opositsiooni käitumist ebaisamaaliseks. Nimelt ei tahtnud Kiviniemi parlamendi ees avalikustada, kui suure summaga Soome euroala stabiilsusfondis (ESFS) osaleb.

Peaminister süüdistas koalitsiooni vastasleeri kuuluvaid erakond Soome positsioonide keerulisemaks muutmises. Valitsusjuht oleks soovinud, et taolisi tundlikke teemasid arutatakse üksnes suures komisjonis kinniste uste taga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles