USA senat kinnitas Betsy DeVosi haridusministriks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Betsy DeVos ametivannet andmas.
Betsy DeVos ametivannet andmas. Foto: JONATHAN ERNST/Reuters

USA senat kinnitas teisipäeval haridusministriks miljardärist pärijanna Betsy DeVosi, kui asepresident Mike Pence oli sunnitud olema kaalukeeleks vastuolulisel hääletusel.

DeVosi ametissekinnitamise poolt hääletas 50 ja vastu samuti 50 senaatorit, neist kaks vabariiklased. DeVos pooldab erakoolide rahastamist maksumaksja rahakotist ja kaitsnud vihaselt vanemate õigust valida oma lastele kool ise.

"Kuna senat on võrdselt jagunenud, siis hääletab asepresident poolt ja kandidaat on ametisse kinnitatud," ütles Pence.

Vabariiklaste suurannetaja DeVos on abielus ilu- ja tervisetoodete firma Amway pärijaga ja juhib huvigruppi Ameerika Laste Föderatsioon. Toetajad kiidavad Devosi ärinaisena ja toovad välja tema suure panuse heategevusse.

"Minu hinnangul saab temast suurepärane haridusminister," ütles senaator Lamar Alexander, kes on ka ise varem haridusminister olnud.

Esialgu pole selge, kui kindel Trumpi toetaja DeVos on, sest koos mehega on nad toetanud näiteks Jeb Bushi ja Wisconsini kuberneri Scott Walkeri kampaaniaid. DeVos iseloomustas pealegi kampaania alguses Trumpi sissetungijana, kes ei esinda vabariiklaste parteid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles