Donald Trumpi lubadused: kui kaugele on ta jõudnud? (1)

Juhan Mellik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mitte kõigile pole president Trumpi korraldused meeltmööda. Näiteks sellele meeleavaldajale San Franciscos.
Mitte kõigile pole president Trumpi korraldused meeltmööda. Näiteks sellele meeleavaldajale San Franciscos. Foto: Elijah Nouvelage/AFP/Scanpix

Novembris presidendiks valitud ja jaanuari lõpus ametisse vannutatud Ameerika Ühendriikide president Donald Trump kogus oma kampaania jooksul kuulsust rohkete suurejooneliste lubadustega, mis aitasid võita hääli, kuid mida kriitikud on nimetanud utoopilisteks.

Kõige enam on leidnud maailmas kõlapinda Trumpi lubadus ehitada piirile Mehhikoga müür (mille eest maksaks lõunanaaber) ning keelata moslemitele vähemalt mõneks ajaks riiki sissepääs.

Liberaalsed vaatlejad arvasid esiti, et suur osa Trumpi lubatust on vaid häältemagnet, mille tegelikust täideviimisest miljardär võimule asudes loobub. Praktikas aga on Trump mitmed neist oma esimestel tööpäevadel ette võtnud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles