Indias eemaldati naise peast elus prussakas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prussakad
Prussakad Foto: Reuters/ScanPix

Indias äratas läinud nädalal üht kohalikku 42-aastast naist sügavast unest imelik kihelev ja roomav tunne sügaval ninas, vahendab Independent.

Esialgu ei pööranud Selvi-nimeline indialanna sellele tähelepanu ja arvas, et on kuskil külmetada saanud. Kuid varsti tundis ta midagi liikumas. Selvi veetis ülejäänud ebamugava öö hommikut oodates, et ta haiglasse saaks pöörduda.

«Seda tunnet polnud võimalik kirjeldada, aga ma olin kindel, et tegu on putukaga,» sõnas ta. «Iga kord, kui see liigutas, oli silmades põletav tunne.»

Koidikul suundus Selvi sugulasega kodule lähimasse kliinikusse, mis asus Lõuna-Indias Tamil Nadu osariigis. Kliinikus suunati ta edasi suuremasse haiglasse, kus arvati, et tal võib ninas kasvaja olla.

Kolmandasse haiglasse jõudes tegid arstid Selvi peast röntgeni ja sõnasid, et seal võib olla mingi võõrkeha, mis näib liikuvat.

Neljanda arsti juurde jõudes uuriti tema ninaõõnt endoskoobiga ja avastasid tundlatega süüdlase. «Seal oli täiskasvanud prussakas,» kirjeldas ülevaatuse läbi viinud arst. «See oli elus ja keeldus välja tulemast. Ta asetses aju läheduses silmade vahel kolju juures.»

Kõigepeal üritasid arstid purssaka seadmega välja imeda, kuid see klammerdus kudede külge. Läks 45 minutit enne, kui elus putukas tangide ja imemisega välja õnnestus saada. Kõigepealt tuli prussakas lohistada kohta, kust see tangidega välja oli võimalik tõmmata. Peas oli ta pesitsenud umbes 12 tundi.

«Sinna jäetuna, oleks ta varsti surnud ja patsiendil tekkinuks infektsioon, mis oleks levinud ajju,» sõnas arst, kelle jaoks oli esimese taolise juhtumiga tema 30-aastase karjääri jooksul. Ta ütles, et varem on ninaõõnest eemaldatud kaane, vaklasid ja kärbseid. «Aga mitte prussakaid, eriti nii suurt.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles