Albaania politsei tabas migrantide smugeldamisest elatunud jõugu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albaania politsei tabas migrantide smugeldamisega tegelenud jõugu.
Albaania politsei tabas migrantide smugeldamisega tegelenud jõugu. Foto: AFP

Albaania politsei teatas kolmapäeval, et tabas suurima inimsmugeldajate võrgustiku migratsioonikriisi algusest alates ja vahistas terve seeria haarangute käigus 18 inimest.

Prokuratuuri eestkõneleja Albi Serani informatsiooni kohaselt süüdistatakse kahtlusaluseid Lähis-Ida ja Aafrika päritolu sisserändajate smugeldamises Austriasse ja Saksamaale.

"Politseioperatsiooni käigus selgus, et võrgustik on hästi organiseeritud ja toimetab migrante läbi Kreeka, Albaania, Kosovo, Serbia ja Ungari Austriasse ja Saksamaale," rääkis Serani.

Reisi eest võeti sisserändajatelt 900-1250 eurot.

Samal ajal tabati Albaania päritolu kurjategijate jõuk ka Prantsusmaa sadamalinnas Calaisis, kus vahistati viis inimest, kes tegelesid migrantide Suurbritanniasse smugeldamisega.

Viinis kohtusid kolmapäeval 13 Euroopa riigi sise- ja kaitseministrid, et arutada ettevalmistusi rändevoo võimalikuks hoogustumiseks pärast talve lõppu. Kohtumist korraldab Austria. Istungil osalevad Albaania, Horvaatia, Kosovo, Kreeka, Makedoonia, Poola, Rumeenia, Serbia, Slovakkia, Sloveenia, Tšehhi ja Ungari ministrid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles