USA teatas Al-Qaeda juhtivliikme tapmisest Süürias

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria islamistide rühmituse Ahrar al-Shami võitlejad ja keskel eeldatavalt nende komandör Masri.
Süüria islamistide rühmituse Ahrar al-Shami võitlejad ja keskel eeldatavalt nende komandör Masri. Foto: Uncredited/AP

USA armee teatas kolmapäeval, et neil õnnestus Süürias korraldatud õhulöökides tappa terrorivõrgustiku Al-Qaeda 11 võitlejat, kelle seas ka rühmituse Ahrar al-Shami juhtivliige Abu Hani al-Masri.

USA kaitseministeeriumi andmetel sai terrorist surma Idlibi lähedal veebruari alguses korraldatud õhurünnakutes.

Teisipäeva varahommikul tabas terve seeria õhulööke terrorivõrgustiku Al-Qaeda endise Süüria-haru Fateh al-Shami Rinde peakorterit Idlibis ja mitut sellega külgnevat rajooni.

Venemaa ja Türgi vahendasid detsembris sõjast laastatud Lähis-Ida riigi vaherahu, millest USA osa ei võtnud, ehkki Washington on varasemate relvarahude juures olnud üks vahendajaist. Viimane relvarahu jõustus 30. detsembril ning on toonud kaasa lahingutegevuse peatumise suures osas Süüriast.

Relvarahu ei hõlma äärmusrühmitusi Islamiriik (IS), Ahrar al-Sham ja Fateh al-Shami Rinne ehk endine Al-Nusra Rinne.

Fateh al-Sham ja Ahrar al-Sham on aastaid võidelnud külg-külje kõrval president Bashar al-Assadi üksuste vastu Idlibi provintsis. Samas on Fateh al-Shami ja Ahrar al-Shami vahel toimunud viimasel ajal mitmeid arveteõiendamisi Idlibis ja kõrvalasuvas Aleppo provintsis.

USA Iraagi vägede komandör ütles kolmapäeval, et Mosuli linn Iraagis ja Raqqa Süürias võetakse äärmusrühmituselt IS ära poole aastaga ja lahingud Lääne-Mosuli pärast lähevad lahti juba lähipäevil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles