Reostus võib minna Itaaliale maksma kuni miljard eurot (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügiga kaetud Campo Dei Fiori Roomas.
Prügiga kaetud Campo Dei Fiori Roomas. Foto: ALBERTO PIZZOLI/AFP/Scanpix

Euroopa Komisjon tegi esmaspäeval selgeks, et Itaalia peab hakkama kiiresti tegelema oma jäätmekäitluse, vee- ja õhusaaste probleemidega, vastasel korral ähvardab riiki hiiglaslik trahv, vahendab The Local.

Euroopa Liidu keskkonnaraportist selgub, et Itaalial – eriti riigi lõunaosal – on järjepidevalt probleeme vee puhtusega. Lisaks reostavad riigi põhjaosa õhusaaste ja sudu kõrged näitajad.

Nüüd on EL teinud selgeks, et riigilt võidakse hakata nõudma kuni ühe miljardi euro suurust trahvi, kui seal ei suudeta vähendada ohtlike aineosakeste hulka õhus. Selle aasta esimesel kuul ületas ohtlike aineosakeste hulk õhus lubatud näitaja üheksas Itaalia linnas.

Lombardias asuv Cremona linn oli kõige suurem rikkuja, kuid suurlinnad Rooma, Torino ja Napoli seadsid sisse osalised liikluspiirangud ohtlike aineosakeste vähendamiseks.

Teine murelaps on üldine jäätmemajandus. Kuigi viimastel aastatel on liigutud paremuse suunas, on ülekuhjatud prügimäed ja avaliku ruumi saastatus endiselt probleem ning taas on ka siin juhtpositsioonil riigi lõunaosa.

ELi keskkonnastandardite rikkumine on riigi kukrust nõrutanud juba kümneid miljoneid eurosid, seda eriti ebaseaduslike prügimägede tõttu.

Lisaks on ainuüksi Campania linna jätkuv jäätmekriis läinud riigile maksma 85 miljonit eurot.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles