Vene meedia: naised peaksid marrastuste üle uhked olema (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Pavel Golovkin/AP/Scanpix

Pärast seda, kui Venemaa dekriminaliseeris osaliselt koduvägivalla, kirjutas üks riigi suurimaid väljaandeid, et naised peaksid olema uhked oma marrastuste üle, kuna peksmine suurendab poiste sünnitamise tõenäosust, vahendab The Independent.

Komsomolskaja Pravdas ilmunud artikkel lohutab naisi, et lisaks vanasõnale «Kui lööb, siis armastab» on nüüd ka uus tõendus, et koduvägivald ei olegi nii halb.

«Uus teaduslik uurimus annab vägivaldsete meeste naistele põhjuse olla uhked enda marrastuste üle, kuna nagu bioloogid väidavad, siis naistel, keda pekstakse, on üks märgatav eelis – nad sünnitavad suurema tõenäosusega poisslapsi,» kirjutas kolumnist Jaroslav Korbatov.

Viidatava uuringu autoriks on vastuoluline evolutsioonipsühholoog Satoshi Kanazawa, kelle sulest ilmus 2005. aastal artikkel «Vägivaldsetel meestel on rohkem poegasid».

Kolm aastat hiljem avaldas Kanazawa uue artikli pealkirjaga «Miks mõned kannatavad naised ei lahku?», milles väitis, et naised on kohastunud taluma oma kaaslastelt teatud määral mittesurmavat vägivalda.

Lisaks on ta öelnud, et Aafrika riikide vaesus on tingitud madalast intelligentsustasemest ja mustanahalised naised on objektiivselt võttes vähem atraktiivsed.

Putini kinnitatud koduvägivalla dekriminaliseerimise seadus muutis pereliikme ründamise kriminaalkorras karistatavast väärteost tsiviilrikkumiseks ning see on tekitanud kriitikutes hirmu, et seadus annab avalikkusele signaali, et koduvägivald ei ole tõsine kuritegu.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles