Pariisis lahvatasid politseivägistamise järel meeleavaldused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldused Aulnay-sous-Bois äärelinnas.
Meeleavaldused Aulnay-sous-Bois äärelinnas. Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT/AFP/Scanpix

Pariisi äärelinnades on lahvatanud meeleavaldused pärast seda, kui ilmnesid teated, et politsei oli vägistanud noort mustanahalist meest, vahendab CNN.

Pariisi äärelinnades on lahvatanud meeleavaldused pärast seda, kui ilmnesid teated, et politsei oli vägistanud noort mustanahalist meest, vahendab CNN.

Väidetavalt surusid neli politseitöötajat 22-aastase noormehe maha, peksid teda ja vägistasid anaalselt kumminuia kasutades. Juhtum leidis aset Pariisi Aulnay-sous-Bois` äärelinnas.

Korrakaitsjad on uurimise ajaks töölt vabastatud. Neid süüdistatakse vahistamisel liigse jõu kasutamises ja üht ka vägistamises.

2. veebruaril aset leidnud rünnaku ohvri kohta on avaldatud vaid nii palju, et tema nimi on Théo.

Noormees kirjeldas, et jalutas kõrvaklappidest muusikat kuulates, kui talle lähenes politsei.

«Kui mõistsin, kui agressiivne nende hääletoon oli, ütlesin endale, et see on päris tõsine olukord. Seega seisin ma seljaga seina vastu ja üks politseinikest peksis mind,» ütles Théo Prantsuse kanalile BFM teisipäeval.

«Ma nägin, kuidas üks neist võttis kumminuia ja selle mulle tagumikku pistis. Niipea, kui ta oli seda teinud, kukkusin ma kõhuli. Ma tundsin end nõrgana. Nagu terve mu keha oleks kontrolli kaotanud. Seejärel panid nad mu käed raudu,» rääkis Théo.

Juhtum on kerinud üles rassilisi pingeid Pariisi töölisklasside elamurajoonides, kus meeleavaldajad on süüdanud prügikaste ja sõidukeid.

Sotsiaalmeedias jagatud videotest on näha kokkupõrkeid noorte meeleavaldajate ja märulipolitsei vahel.

Théo aga palus inimestel rahulikuks jääda, öeldes, et usub justiitssüsteemi õiglusesse.

«Ma kutsun oma linna jääma rahulikuks, kuna armastan seda väga,» ütles Théo haiglavoodist. «Vägivald ei ole viis, kuidas toetust avaldada. Õiglus teeb oma töö.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles