Faina kaaperdajad on nõus rääkima vaid relvalasti omanikuga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia piraatide kätte langenud Ukraina kaubalaev Faina.
Somaalia piraatide kätte langenud Ukraina kaubalaev Faina. Foto: Reuters / Scanpix

Somaalia ranniku lähistel Ukraina laeva kaaperdanud piraadid esitasid uue nõudmise: seekord teatasid mereröövlid, et on nõus läbi rääkima ainult relvalasti omanikuga.

Eile laeva omanikuga piraatide nimel rääkinud keegi Muhammed ütles, et nad tahavad saada lunaraha laevalastiks olnud relvastuse ja sõjatehnika, mitte laeva eest, sest nad saavat väga hästi aru, mida võiks maksta laev ja mida relvad.

Võrguväljaande Morskoi Bülleten/Sovfraht andmeil ei lubatud laeva omanikul meeskonnaga rääkida. Piraatide esindaja ütles, et tahab rääkida relvamüüjatega, mitte laevaomanikuga, või siis ka laevaomanikuga, kuid üksnes juhul, kui teda volitatakse läbi rääkima relvamüüjate nimel.

Lunaraha üle tingimine jätkub. Piraadid on nõutavat summat pidevalt muutnud, see varieerub 20-lt 8 miljonini.

25. septembril kaaperdasid piraadid Somaalia ranniku lähistel laeva Faina, mis oli teel Kenyasse ja viis sõjatehnikat, sealhulgas üle 20 T-72 tanki. Laevapardal oli algul 17 ukrainlast, kolm venemaalast ja üks Läti kodanik. 28. septembril tuli teade kapteni surmast insulti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles