Vene riiguduuma ei toeta konfiskeeritud toidu vaestele jagamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Yegor Aleyev/TASS/Scanpix

Internetiportaali Meduza teatel lükkas Vene riigiduuma majanduskomisjon esimesel lugemisel tagasi ettepaneku jagada sanktsioonide alla kuuluv konfiskeeritud toidukaup puuduse all kannatajatele.

Ettepaneku tegi 2016. aasta augustis senaator Anton Beljakov, kes osutas, et arvestades Venemaal kujunenud rasket sotsiaalmajanduslikku olukorda ei saa toiduainete hävitamist õigustada.

Majanduskomisjon tuli eelnõu arutades järeldusele, et selle sätted on vastuolus majanduslike erimeetmete ja tolliseadusega ja ettepanek jagada toiduained vaestele lükati tagasi.

Samalaadse ettepaneku tegid 2015 aastal riigiduumale ka kommunistid, kuid seegi lükati jaanuaris 2017 komisjonis tagasi.

President Vladimir Putin kehtestas lääneriikidele 2014 vastusanktsioonid, mis puudutasid eelkõige toidukaupade importi –  ja käskis kättesaadud toiduained hävitada.

Jaanuari lõpu seisuga on hävitatud 9000 tonni sanktsioonidealust toidukaupa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles