Rumeenias jätkusid valitsusvastased meeleavaldused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldusel lauldi ennastunustavalt.
Meeleavaldusel lauldi ennastunustavalt. Foto: ANDREI PUNGOVSCHI/AFP

Rumeenia peamistes linnades jätkusid pühapäeval juba kaks nädalat kestnud valitsusvastased meeleavaldused, milles osales kümneid tuhandeid inimesi, edastas riiklik uudisteagentuur Agerpres.

Protestijad nõuavad valitsuse tagasiastumist.

Pealinnas Bukarestis kogunes pühapäeval kohaliku meedia hinnangul tänavatele 50 000 inimest, meeleavaldused jätkusid ka teistes linnades.

Päev varem kogunes pealinnas külmakraade trotsides umbes 3000 ja teistes linnades umbes 8000 inimest, kes nõudsid detsembris võimule tulnud sotsiaaldemokraatide valitsuse tagasiastumist.

"Me jätkame vastupanu ja ei kao kuhugi!" karjusid protestijad.

Rumeenia justiitsminister astus reedel korruptsioonivastaseid meetmeid leevendava määruse vastu puhkenud massimeeleavalduste tõttu tagasi. Justiitsminister Florin Iordache ütles neljapäeval, et kõik tema algatused olid "legaalsed ja põhiseaduslikud", kuid tema viga oli suutmatus avalikule arvamusele järele anda.

Rumeenia valitsus oli meeleavalduste mõjul sunnitud võtma tagasi Iordache koostatud määruse, millega taheti dekriminaliseerida ametiisikute võimuliialdusi, kui nendega seotud summa jääb alla 44 000 euro.

Protestijate väitel nõrgestanuks määrus korruptsioonivastast võitlust. Valitsus võitis kolmapäeval siiski usaldushääletuse parlamendis, kus sel on enamus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles